Coloma Fuster Rechach
per en 7 Juny 2012
1,414 Vistes

 

  CUPCAKES

Hola amics, les reporteres Silvia García i Marina Jaume us presentem una recepta per a fer cupcakes, uns dolços exquisits i molt fàcils de preparar.

 

Per a fer aquests cupcakes necessitarem:

 

  • INGREDIENTS (per a 12 cupcakes)

 

      125 g de farina
      1/8 culleradeta de bicarbonat de sodi
      1 ½ culleradetes de pols per enfornar
      1/8 culleradeta de sal
       30 g de mantega
       225 g de sucre
       ½ ous
       ½ cullerada de essència de vainilla
       180 ml de llet

 

  • PREPARACIÓ (per a 12 cupcakes)

 

1. Preescalfeu el forn a 175 º C. En un motlle per muffins, cobrir amb paper llard per muffins o paper alumini en cada espai. Si no ho desitja, només Enmantegar cada espai.
2. Tamisar el farina, pols per enfornar, bicarbonat, cacau i sal. Reservar.
3. En un bol gran, barrejar la mantega i el sucre fins aconseguir una crema lleugera i esponjosa. Agregar els ous, un per un, batent bé després de cada addició. Incorporar la vainilla. Afegir la barreja de farina alternadament amb la llet. Batre bé. Abocar en cada moldltet (moldecito), omplint només 3/4 del motlle.
4. Enfornar durant 15 a 17 minuts, o fins que en introduir un escuradents en els cupcakes surti net. Decorar amb la teva cobertura preferida, un cop que s'hagin refredat.
5.
Pot decorar amb buttercream, o banyar-los amb xocolata o dolç de llet. A gust i piacere del consumidor.

 

 

BUTTERCREAM

 

  • INGREDIENTS:

 

  • 100 g de clara d'ou pasteuritzada.
         200 g de sucre glas.
         300 g de mantega a temperatura ambient.
         Essència al gust.

 

  • PREPARACIÓ

 

 1. Posa la barreja del sucre i les clares en un pot al bany maria i bat fins que   aquest completament dissolt.

 2. A continuació, fica el cassó en un recipient amb aigua freda per baixar-li      ràpid la temperatura i després passa-ho al recipient del teu robot de cuina que ho acabarà de refredar.
3. Bat la barreja del sucre i les clares fins que estigui muntada. Trigarà sobre 10 minuts, però fixa't si forma pics, en aquest cas ja està preparat el nostre merenga.
4. Ara a velocitat mitjana / baixa anar afegint poc a poc la mantega a quadradets, semblarà que la barreja aquesta grumollosa però cal deixar-lo fins que aquest amb un aspecte cremós i suau.
5. En acabar el buttercream, reparteix-lo en diferents bols, per així poder-lo mesclar amb els colorants.

6. Aplica el buttercream ja colorejat en el muffin.

7. Decora-ho al gust

8. I... voilà

 

 

 

 

Aqui vos deixam unes imatges per què vos fasseu una idea de com son els cupcakes ^^: