Coloma Fuster Rechach
per en 7 Juny 2012
1,062 Vistes

GALLETES D’ OLI

 

Ingredients:

  • 220 g d’aigua teba
  • 200 g d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 30 g de llevat de forner
  • 660 g de farina

 

Preparació:

Foneu el llevat dins l’aigua teba amb les mans fins que estigui ben dissolt. Afegiu-hi l’oli i la sal i mesclau-ho. Incorporau la farina poc a poc i pastau una estona. Formau una bolla i deixau-la tovar dins un recipient tapat amb un plàstic.

Quan vegeu que s’ha estufat i duplica pràcticament el volum inicial (una hora o més; depèn de la temperatura ambiental) tornau-la a pastar una estona i feis una bolla. Aplanau-la amb l’aprimador procurant que quedi més o manco igual per tots els costats (mig dit). Amb un tassonet petit (dels de licor) o un motllet circular de la mida que us agradi, tallau la pasta per donar forma a les galetes com si féssiu crespells.

Preparau dues llaunes grosses. Folrau-les amb paper de forn o untau-les lleugerament d’oli. Col·locau-hi les galetes damunt, a prop unes de les altres, però que no es toquin, perquè s’inflen un poc en coure. Deixau-les tovar dins el forn apagat o en un lloc on no hi hagi corrents d’aire. Quan hagin tovat, treis les llaunes del forn i enceneu-lo a 170º.

Amb una forqueta de postres, punxau dues vegades, paral·lelament, el centre de cada galeta. No heu d’arribar fins a baix, només fins a la meitat.

Quan el forn hagi arribat a la temperatura indicada enfornau-les. El temps de cocció oscil·la entre 50 i 60 minuts. Les heu de veure ben dauradetes abans de treure-les del forn.

En ser cuita la primera llaunada, enfornau la segona i programau el mateix temps de cocció. Deixau-les refredar completament fora de la llauna.

Nota:

Sortiran unes 80 galletes, si trobau que són massa, feis-ho amb la meitat de les quantitats.


Són molt bones!!!

Sigues el primer a qui li agrada això.